(+40) 745 507 654
Cluj-Napoca, Cluj, România
contact@webcrafters.ro

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta în 2023?

Creare website prezentare și magazin online - WebCrafters.ro

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta în 2023?

Importanța unui website pentru afacerea ta

Până la răspunsul întrebării din titlu, este foarte important să înțelegem contextul anului în care ne aflăm. Astfel, putem face referire la o statistică din anul 2020(1) care ne informa cu privire la faptul că “92% din românii între 6 – 64 de ani au telefon mobil, iar 88% au smartphone”. Luând în considerare faptul că în ultimii 3 ani de zile necesitatea la “internet” a crescut accelerat, putem afirma cu certitudine că aceste statistici au crescut.

9 din 10 români folosesc internetul în viața de zi cu zi pentru a-și desfășura toate activitățile derulate într-o zi normală: mesagerie, social media, divertisment, video, foto, jocuri, cumpărături, muzică, hărți, bancă etc.

Dar dacă te întrebi și ce este un site web? Ei bine, un site web este o colecție de pagini web accesibile public, care sunt interconectate sub un singur nume de domeniu. Aceste pagini web pot conține documente, imagini, videoclipuri sau alte elemente multimedia, folosind aceeași interfață și design.

Pornind de la aceste informații, orice persoană contemporană are acces la internet și îl folosește pentru toate activitățile sale. De ce contează acest lucru pentru afacerea ta? Ei bine, dacă potențialii tăi clienți petrec mai mult timp online decât a se plimba fizic prin magazine înseamnă că pierzi o cotă de piață semnificativă.

Ce înseamnă acest lucru pentru tine? De ce este importantă prezența online, respectiv deținerea unui website de prezentare, a unui magazin online sau chiar a unui blog?

“If you have a website, it makes your small business look big.”Natalie Sequera

Consumatorii moderni, indiferent de vârste, își caută toate informațiile pe internet, mai ales când vine vorba de folosirea unui serviciu sau achiziționarea unui produs. Indiferent de industrie prezența online a unei companii poate avea un impact masiv asupra succesului acestea, deoarece majoritatea clienților lor le vor vizita site-ul înainte de a face o achiziție sau a le utiliza serviciul. 

Beneficii ale unui website

  1. Creșterea credibilității: unul dintre principalele obiective ale unui antreprenor este reprezentat de creșterea credibilității propriei afaceri. Cu siguranță mai există competitori care oferă un produs similar cu al tău, fapt pentru care prezența online te ajută să informezi utilizatorii de existența afacerii tale.
  2. Oportunități și conexiuni: accesul la internet elimină limitarea fizică dintre afacere și client, fapt pentru care poți fi vizibil oricărei persoane care are acces la internet și care realizează o căutare online similară specificului afacerii tale. Acest lucru poate duce la colaborări care altfel nu ar fi putut avea loc.
  3. Trafic online: dacă în cazul unui magazin fizic vorbim de un număr maxim de clienți care se pot afla simultan în incinta magazinului, online nu există astfel de limite sau sunt exponențial mai mari decât fizic.
  4. Timp salvat: timpul este o resursă extrem de valoroasă atât pentru tine și afacerea ta, cât și pentru potențialii clienți/colaboratori.  Cu ajutorul unui website, oricine poate afla informații despre afacerea ta, poate citi întrebările frecvente pe care tu le poți pregăti în avans tocmai pentru a salva atât timpul tău, cât și al utilizatorilor și de asemenea, se pot folosi diverse module cum ar fi un asistent virtual care să răspundă la un set predefinit de întrebări pe care clienții le-ar putea avea, îmbunătățindu-se astfel experiența utilizatorilor.
  5. Anunțuri și noutăți: propriul website reprezintă principala sursă de informare a clienților, colaboratorilor și utilizatorilor serviciilor și/sau produselor tale. Astfel, poți folosi prezența ta online ca pe un canal formal și oficial de anunțare a anunțurilor și noutăților.

Succesul unei afaceri cu siguranță este influențat de deținerea unui site web. Este important să stabilești un plan bine conturat cu obiectivele acestuia atunci când te decizi să creezi un site web pentru afacerea ta deoarece acest plan te va ajuta și în eforturile tale de marketing și promovare.

În cele din urmă, depinde de tine dacă dorești să construiești un site web pentru compania ta. Dar trebuie să iei în considerare că procesul de creare a unui site web este un pas foarte important, mai ales dacă obiectivele afacerii tale sunt: creștere, generare de noi clienți, vizibilitate socială și găsirea de noi oportunități.

De asemenea, ne dorim să venim în ajutorul oricărei afaceri pentru crearea și consolidarea prezenței în mediul online. Transformăm ideile tale în soluții digitale și contribuim astfel la succesul afacerii tale în mediul online. WebCrafters.ro îți pune la dispoziție următoarele servicii:

  1. Creare website de prezentare;
  2. Creare magazin online;
  3. Optimizare SEO.

Dacă afacerea ta are nevoie de oricare dintre serviciile de mai sus, nu ezita să ne contactezi folosind formularul nostru de contact sau apelând numărul de telefon (+40) 745 507 654.

(1) https://datareportal.com/reports/digital-2020-romania

Translate »